Auto verkopen gratis?

2009/10/09 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.123autoverkoop.nl

Kun je een auto gratis op internet verkopen? We hebben enkele grote sites op de rij gezet om te kijken wat de kosten zijn. Die lopen flink uiteen.

Er zijn veel manieren om een auto op internet te verkopen, je kunt gaan voor een specifieke auto occasion site, een algemene advertentie site, een auto inkoop site of een autoveiling site.

Gemiddelde statijd occasions
De gemiddelde statijd van occasions bij de dealers varieert van ca 70 tot 80 dagen. We nemen dan gemakshalve voor de verkoop een termijn van 10 weken, de kosten van de verschillende sites rekenen we dan ook om naar deze termijn.

Occasion site
Op een occasionsite staat jouw auto tussen die van professionele handelaren. Het voordeel is dat mensen heel gericht komen kijken, het nadeel is dat mensen bij gelijke prijzen al snel de voorkeur geven aan een dealer.
www.AutoTrack.nl
Kost E 9,95 voor twee weken en nog eens E 6,95 per twee weken. Totale kosten voor 10 weken bedragen E 37,75.
www.AutoScout24.nl
Hierop kunt u gratis 6 weken adverteren. Dit is een Europese site, hou rekening met reacties uit het buitenland. Wordt ook veel op gefraudeerd, pas op met Yahoo e-mailadressen, Engelstalige e-mails en buitenlandse telefoonnummers.

Algemene advertentie sites
Er zijn honderden algemene advertentiesites te vinden op internet. Al die kleine sites zijn niet interessant, ook al kun je er gratis op adverteren. Ze hebben namelijk bijna geen bezoekers.
www.MarktPlaats.nl
Veel bezoekers maar ook erg duur. U betaald E 25 voor een periode van 12 weken. De biedingen die gedaan worden zijn niet gegarandeerd. Ook kan iedereen eenvoudig zien dat u uw auto te koop aanbiedt.
www.Speurders.nl
Speurders is de concurrent van MarktPlaats maar biedt het adverteren gratis aan. Heeft wel een stuk minder bezoekers.

Auto inkoop site
Er zijn een aantal websites in Nederland waarop u uw auto ter taxatie kunt aanbieden aan officiële inkopers. Deze brengen een bieding uit waarna u accoord kunt gaan. Het voordeel is dat de afwikkeling gegarandeerd wordt door de website en er uitsluitend zaken wordt gedaan met officiële inkopers, ook is deze vorm van verkopen gratis voor diegene die de auto wil verkopen.
www.123AutoVerkoop.nl
Je kunt de auto hier in drie simpele stappen verkopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Uitsluitend RDW erkende autoinkoop bedrijven.
www.ikwilvanmijnautoaf.nl/
De grootste autoinkoopsite van Nederland met 1.250 aangesloten autoinkoop bedrijven. Aangesloten bij Stichting Webshop keurmerk.

Autoveiling site
Ook kun je de auto laten veilen via internet. Er zijn enkele partijen die dit aanbieden. Het is vooral bedoeld om auto’s van leasemaatschappijen weg te zetten bij autoinkopers.
www.autorola.nl
Een internationale veilingsite die vooral erg duur is. Als je bijvoorbeeld een auto verkoopt dan ontvangt u een factuur van al snel E 350 tot E 500.


Share/Save/Bookmark