Infiniti frist kolossale QX56 op

2008/11/18 door Bas in NIEUW, USA IMPORT
Bron: Autotelegraaf

Voor het modeljaar 2008, dat dit jaar ingaat, geeft Infiniti zijn grootste SUV een opfrisbeurt. De auto wordt vanbinnen en vanbuiten aangepakt.



De mastodont krijgt een gewijzigde voor- en achterzijde, te herkennen aan een nieuwe lay-out van de grille, andere mistlampen. Bovenop het dak, als je daar door de enorme hoogte al op kunt kijken, is nu een imperial aangebracht waarvan het voorste en achterste deel aaneengesloten is. Infiniti geeft de reusachtige SUV andere 20 inch grote wielen mee met chroom-afwerking en 275/60-banden. Topt slot zijn voor het exterieur twee nieuwe tinten leverbaar, te weten Lakeshore Slate en Serengeti Sand.



Binnenin kenmerkt de opgefriste QX56 zich door een elektrisch bedienbare derde zitrij, nieuwe knoppen op het stuurwiel en een ander design en kleuren voor het instrumentarium.



De types met vierwielaandrijving beschikken voortaan standaard over een verwarmd stuurwiel. Op technisch vlak blijft alles bij het oude. Achter het imponerende front gaat nog altijd een 5,6 liter V8-motor met een vermogen van ongeveer 320 pk schuil.



Infiniti brengt de verse QX deze lente op de Amerikaanse markt. In Nederland is de mastodont alleen verkrijgbaar via grijze importeurs.


Share/Save/Bookmark