Mercedes Vision GL 420 Bluetec

2007/01/07 door Bas in
Bron: autowereld.com

Mercedes presenteert in Detroit de Vision GL 420 Bluetec, een relatief schone en zuinige diesel-SUV. De 290 pk sterke V8 dieselmotor in het vooronder van de GL-klasse zorgt voor prima prestaties in combinatie met een verbruik van ´slechts´ 9,8 liter per 100 km.



Mercedes is hard bezig om in de Verenigde Staten de dieselmotor op de kaart te zetten. Met het stijgen van de brandstofprijzen stijgt de vraag naar ´zuinige´ motoren. De dieselmotor is daarvoor bij uitstekt geschikt. Maar de Amerikanen stellen hoge eisen aan hun auto´s, met name als het om SUV´s gaat. Grote motoren met veel vermogen zijn in de VS (ondanks de stijgende brandstofprijzen) nog steeds populair. Maar de komende jaren zal er veel veranderen. Uit een onderzoek is gebleken dat men in 2015 verwacht dat 15% van de nieuw verkochte auto´s in de VS wordt aangedreven door een dieselmotor. Voor Mercedes reden genoeg om daar nu al op in te springen.



9,8 liter per 100 km

Recentelijk presenteerde Mercedes dan ook de E 320 Bluetec. Bluetec is een modulair systeem dat de uitstoot van schadelijke stoffen zeer ver weet te beperken. Vooral stikstofoxiden worden aangepakt. Die stoffen zorgen ervoor dat de dieselmotoren nog steeds meer vervuilend zijn dan vergelijkbare benzinemotoren. Maar daar maakt Mercedes met Bluetec een einde aan. Bovendien is het verbruik relatief gunstig. De V8 dieselmotor in de Vision GL 420 Bluetec neemt genoegen met 9,8 liter diesel per 100 km. Daar tegenover staat een vermogen van 290 pk en een indrukwekkend koppel van 700 Nm. Het hoge vermogen en koppel is een voorwaarde om de Amerikanen ook daadwerkelijk in een diesel te krijgen.



Dominanter front

Wat styling betreft werd de conceptcar Vision GL 400 Bluetec licht aangepast. Het front werd dominanter om het unieke kenmerk van deze SUV benadrukken. Ook de 21 inch lichtmetalen wielen en de uitgeklopte wielkasten moeten deze GL-klasse extra impact geven.



Vier Bluetec-modellen

Mercedes wil in de komende jaren het Bluetec-aanbod uitbreiden naar meerdere modellen. Naast de GL-klasse willen de Duitsers ook de ML-klasse voorzien van Bluetec-technologie. Daarmee moet Mercedes in de VS een belangrijke rol gaan spelen op dieselgebied.



Natuurlijk zijn deze Mercedes SUV's met Bluetec binnen afzienbare tijd ook bij Autdoor SUV te bestellen, geef uw wensen door en rij als eerste in dit nieuwe model via Autdoor SUV.


Share/Save/Bookmark