Een occasion zoeken op internet. De tips en tricks

2015/06/03 door Bas in NIEUWS, auto verkopen

Een briefje achter de ruit van je auto was tien jaar geleden de manier om je auto onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Tegenwoordig zijn de wensen van de autokopers zo gedetailleerd dat je een landelijk bereik nodig hebt.

Tien jaar geleden was iemand op zoek naar een kleine auto. Hij keek welke auto’s er langs de straat stonden en begon met uitpluizen van de autoadvertenties in de plaatselijke en landelijke kranten. In die jaren waren er ook nog verschillende occasion magazines vol met kleine advertenties van verschillende auto's.

Auto adverteren internet
Al deze manieren van adverteren zijn tegenwoordig ingehaald door het internet. Potentiële kopers kunnen eenvoudig databases raadplegen met honderdduizenden auto’s door heel Nederland en zelfs over de grens. Hierdoor zijn de kopers veel kieskeuriger geworden in de keuze van hun nieuwe auto.

In vroegere tijden was de term compacte auto al voldoende om tot een keuze te komen. De autodealer op de hoek had de keuze uit een rode Opel Corsa, een zwarte Volkswagen Polo en een grijze Ford Fiesta. Als het autobedrijf een beetje betrouwbaar over kwam dan maakte je daar de keuze uit een van deze auto’s. Mocht er toevallig een neefje langskomen die zijn blauwe Renault Clio te koop had, dan was die auto ook een alternatief.

Keuzemogelijkheden kopen auto
Met alle keuzemogelijkheden die je tegenwoordig hebt zijn de wensen qua auto's een stuk specifieker geworden. Niet alleen wordt er op voorhand al een keuze gemaakt in het merk, model, type, kleur, bouwjaar, brandstof en kilometerstand, ook verschillende opties kunnen essentieel zijn. Een airco, navigatie, lichtmetalen velgen zijn eenvoudig te selecteren. Je kunt bij veel types auto zo ver gedetailleerd zoeken en er blijven nog altijd tientallen auto’s die aan je keuze voldoen.

Het advies is niet zo ver door te slaan in het invoeren van opties en specifieke voorkeuren. Het is heel leuk om alleen eens een carrosserievorm, brandstof en bouwjaar in te voeren. Vaak vraagt de autosite nog wel een minimale en maximale prijs in te voeren. Je zult versteld staan van de suggesties die dan

Auto inruilen of zelf verkopen
Nu heb je uiteindelijk de auto van je dromen gevonden en blijkt de inruilprijs van je eigen auto tegen te vallen. Of deze wordt aangeboden door een particulier of leasemaatschappij en je kunt helemaal niet inruilen. Wat nu?Hoe kom je nu van die auto af?


Gratis auto verkopen
Er is ook daar een oplossing voor. Via de website www.ikwilvanmijnautoaf.nl kun je de eigen auto gratis en vrijblijvend binnen 48 uur laten taxeren door de meer dan duizend aangesloten goedgekeurde autoinkoop bedrijven en autoopkopers. Bij deze autodealers hoef je geen auto terug te kopen. Deze zijn bereid je auto te kopen en geven je bij de overdracht direct het geld en de RDW vrijwaring. Een eenvoudige en veilige manier om snel je auto te verkopen.





Share/Save/Bookmark