Auto verkopen bij een sterfgeval moeilijk

2009/09/03 door Bas in NIEUWS, auto verkopen
Bron: www.ikwilvanmijnautoaf.nl

Helaas eindigt elk leven met een sterfgeval. Rationeel gezien best wel logisch maar op het moment dat het dichtbij komt een erg emotionele gebeurtenis. Uit onderzoek blijkt dat het in de afwikkeling van een erfenis vaak mis gaat. Het verdelen van de bezittingen leidt vaak tot frustratie en ruzies binnen de familie, ook de verkoop van de auto stuit vaak op moeilijkheden.

Er is een onderzoek uitgevoerd door de autoinkoop website ikwilvanmijnautoaf.nl . In dit onderzoek werd aan de mensen gevraagd waarom ze een auto hebben aangeboden. Een flink aantal auto’s bleek afkomstig uit erfenissen. De mensen blijken de auto liever aan een onafhankelijke externe partij te verkopen dan er samen een bedrag voor te bepalen en de auto aan iemand binnen de familie te gunnen met alle rompslomp van dien.

Waarde auto
Niet alleen de waarde van de auto en het eventuele financiële voordeel dat een van de familieleden zou hebben is belangrijk, maar ook de emotionele indruk die het achterlaat als iemand uit de familie met de betreffende auto voor komt rijden blijkt voor velen onverteerbaar te zijn.

Populair bij erfenis
Aan het woord de eigenaar van ikwilvanmijnautoaf.nl , Vincent Stevens: “We zien dat onze dienst steeds populairder wordt, een van de groepen die veel gebruik maakt van onze website zijn diegene die aangewezen worden door de familie om de erfenis en de eigendommen te verdelen. Er wordt vaker gekozen om contant geld te verdelen en er van af te zien fysieke zaken zoals een auto aan een van de nabestaanden te geven”.

Gratis auto verkopen
Op de website ikwilvanmijnautoaf.nl kan men de auto eenvoudig aanmelden. Na 48 uur ontvangt men vrijblijvend en gratis een inkoopvoorstel. Binnen 48 uur kan men dit aanbod accepteren of naast zich neerleggen. Ook als er wordt overgegaan tot verkoop dan zijn er geen kosten voor de verkopende partij aan verbonden.

Vijf weken de tijd
Bij een sterfgeval dient de auto binnen vijf weken overgeschreven te zijn op naam van de nieuwe eigenaar. Ook als de auto dan nog niet verkocht is dan moet iemand anders hem op naam zetten. Het schorsen van zo’n kenteken is niet mogelijk. Hij moet dan eerst overgeschreven worden en kan daarna geschorst worden.

Autoverzekering
De verzekeringspolis komt te vervallen zodra de eigenaar is overleden. Er mag dan helemaal niet meer mee gereden worden. Mocht er eventueel een deel van het kentekenbewijs ontbreken dan dient deze direct aangevraagd te worden om te voorkomen dat men vast loopt met de vijf weken termijn.

Assistentie notaris verkoop auto
Binnen het gesloten netwerk van ikwilvanmijnautoaf.nl zijn meer dan 1.000 officiële inkoopbedrijven aangesloten die er voor zorgen dat alles discreet en netjes wordt afgewikkeld. Deze zorgen voor de overdracht, de betaling (desgewenst contact of per bank) en regelen de RDW vrijwaring. Eventueel kan een notaris ervoor zorgen dat alles netjes afgewikkeld wordt.


Share/Save/Bookmark