Concept Car: Jeep Trailhawk Sport Cabrio?

2008/11/18 door Bas in CONCEPT
Bron: Autoscout

Zoals we bij Land Rover de Range Rover Sport kennen, zo kunnen we bij Jeep mogelijk in de toekomst een Grand Cherokee Sport tegen gaan komen. De Trailhawk is namelijk in de basis redelijk gelijk aan de Grand Cherokee, maar dan wel met een sportief sausje. Inderdaad, hetzelfde verhaal als de Range Rover en de Range Rover Sport. Een eerste aanzet voor een mogelijke Grand Cherokee Sport staat in Detroit in de vorm van de Trailhawk conceptcar.



Cabrio-SUV

In diverse opzichten is het model opvallend te noemen. Zo is deze SUV namelijk om te bouwen tot een cabrio. Doordat de ramen en dakpanelen te openen zijn moet dat volgens Jeep voor een 'open-air-sensation' zorgen. De Amerikaanse 4x4-fabrikant vergeljkt de Trailhawk op dat gebied met de Wrangler Unlimited. De brede wielkasten, de sportieve uitstraling en de 22 inch lichtmetalen wielen maken de Trailhawk tot een sportieve en echte SUV.



Interieur

Het interieur van de conceptcar biedt plaats aan vier personen. De stoelen zijn bekleed met tweekleurig leder en de gehele uitstraling is modern. Aluminium afwerking op het dashboard benadrukt de sportieve inborst van de SUV.



Bluetec-dieselmotor

Onder de motorkap zien we verrassend genoeg geen V8 benzinemotor maar een 3.0 V6 dieselkrachtbron. De motor levert een vermogen van 215 pk en maakt gebruik van Bluetec-techniek. Dankzij deze techniek is de dieselmotor opvallend schoon en zuinig.



Conceptcar

Over productieplannen wordt bij Jeep met geen woord gerept. Maar de conceptcar is wel realistisch vormgegeven. Wat ons betreft zou het geen verkeerd plan zijn om met een sportieve Jeep op de markt te komen. Land Rover kwam immers ook met de Range Rover Sport en dat werd een groot succes.







Share/Save/Bookmark