Gratis de waarde van je auto bepalen, hoe werkt dat?

2015/06/04 door Bas in NIEUWS, auto verkopen

De waarde van een auto bepalen is lastig. Je bent toe aan een andere auto maar je zit nog met die oude auto. Wat ga je er mee doen. Inruilen bij de dealer, zelf de auto particulier verkopen of de auto via internet aan een opkoper verkopen? Wat is een reële inruilprijs en wat moet je er dan voor vragen als je de auto zelf wilt verkopen? Wij leggen u in het kort uit hoe u deze waardes gratis kunt opvragen.

Autowaarde bepalen
Er zijn verschillende manieren om de waarde van een auto te bepalen. Via de www.ANWB.nl website kan men eenvoudig de koerslijst raadplegen. Dit geeft een goed idee over de zogenaamde boekjeswaarde. Helaas staat dit in de praktijk wel ver van de marktprijzen af. Deze autowaardes worden bijvoorbeeld gehanteerd door de fiscus en verzekeringsmaatschappijen.

Verkoopprijs auto
Een andere manier om te bepalen wat een auto waard is zijn de verschillende autowebsites. Via de www.Gaspedaal.nl website kan men eenvoudig op alle grote autowebsites in Nederland zoeken. Hij geeft de resultaten overzichtelijk weer. Even sorteren op prijs laag naar hoog en je hebt een goede indruk wat autobedrijven voor vergelijkbare auto’s vragen. Neem je zoekcriteria hier ruim. Selecteer ook de een of twee jaar jongere auto’s en ook de auto’s met een lagere kilometerstand.

Inkoopprijs bepalen
We hebben nu twee autowaardes gehad; de boekjeswaarde en de verkoopprijzen. Maar wat nu als je snel van een auto af wilt en je wilt geen auto terugkopen? Dan is de www.ikwilvanmijnautoaf.nl website misschien iets voor u. U vult de gegevens van uw auto in op de website en ontvangt dan binnen 48 uur gratis en vrijblijvend een inkoopbod op de auto. Ruim 1.000 aangesloten autobedrijven en autoopkopers kunnen de gegevens van de auto op een afgeschermd systeem bekijken en een bod uitbrengen. Het hoogste bod krijgt u dan per e-mail doorgestuurd.

Auto verkopen
Het voordeel van deze laatste website is dat u ook daadwerkelijk de auto kunt verkopen voor dit bod, een druk op de knop is voldoende om tot zaken over te gaan. De auto wordt dan doorgaans gratis bij u thuis opgehaald, u ontvangt ter plaatste de RDW vrijwaring en het afgesproken bedrag.

De waarde van een auto bepalen is in het huidige tijdperk via internet dus een stuk makkelijk geworden. Maar door de vele definities zijn er ook veel meer waardes te bepalen. Het is dus belangrijk te kijken welke autowaarde u precies wilt weten.


Share/Save/Bookmark