Auto niet slopen maar auto verkopen

2015/06/04 door Bas in NIEUWS, auto verkopen

De nieuwe Nationale Sloopregeling, die er voor moet zorgen dat de mensen hun oude auto inruilen voor een exemplaar uit 2001 of jonger, blijkt een grote farce. www.ikwilvanmijnautoaf.nl ging op onderzoek uit om te kijken of het echt zo interessant is. Het blijkt dat het doorgaans veel interessanter is een flinke korting te bedingen en je eigen auto zelf te verkopen.

Auto inruilen

Zo maar even een voorbeeld. De heer Klassen uit Enschede ziet een knappe gebruikte Volkswagen Passat staan uit 2003 met een verkoopprijs van E 9.495. Hij wil zijn Volkswagen Golf uit 1996 inleveren en krijgt daar zo maar E 1.000 slooppremie voor. Het toe te betalen bedrag inclusief E 395 afleveringskosten is in dit geval E 8.890,-.

Auto verkopen

Voordat de heer Klassen de deal rondmaakt komt hij via www.Google.nl uit bij de landelijke inkoopsite www.ikwilvanmijnautoaf.nl. Hij plaatst de gegevens van de Golf op de website en ontvangt binnen 48 uur een bod van E 900. In plaats van de Golf in ruilen neemt hij contact op met de dealer om te kijken wat hij aan korting krijgt als hij niets inruilt. Hij blijkt de afleveringskosten van E 395 en E 750 korting te krijgen omdat hij niets inruilt. In dit geval is hij netto E 8.240 kwijt. Het invullen van de website kostte 10 minuutjes. Snel geregeld dus.

De Volkswagen Golf werd door een Volkswagen specialist uit het zuiden van Nederland gekocht en rijdt nog vele jaren met veel plezier in Nederland rond. Als je meeneemt dat tijdens de productie van de auto 20% van de CO2 werd verbruikt van de gehele levensduur van die betreffende auto dan is het milieu er ook nog bij gebaat.

Het motto van de website www.nationale-sloopregeling.nl is dan ook niet voor niets "Niet slopen maar de auto verkopen".


Share/Save/Bookmark