Spyshots Mercedes GLK

2008/11/18 door Bas in NIEUW
Bron: Autdoor.nl

X3 en Q5 concurrent: Mercedes GLK

woensdag 6 december 2006



In het najaar van 2008 staat bij Mercedes nóg een SUV in de showrooms. Naast de ML-klasse en de GL-klasse komt Mercedes met de GLK. Het model is feitelijk gezien een compacte variant van de GL-klasse en wordt gepositioneerd onder de ML-klasse.



De markt voor grote SUV´s staat zwaar onder druk. Vooral in de Verenigde Staten begint de verkoop van full-size SUV´s terug te lopen. Met name de hoge brandstofprijzen en de aandacht voor het milieu zijn daarvan belangrijke oorzaken. Aangezien Mercedes geen compacte SUV in het gamma heeft begint de autofabrikant uit Stuttgart terrein te verliezen aan concurrent BMW. BMW is met de X3 namelijk wel actief in het compacte SUV-segment. En ook Audi heeft binnenkort de Q5 klaarstaan, waardoor Mercedes niet achter kan blijven.



Mercedes´ instap-SUV



Het prototype op de foto´s toont duidelijk overeenkomsten met de grote GL-klasse. Maar in vergelijking met de ML-klasse - die ook op de foto´s te zien is - blijkt al snel dat de GLK een compacte SUV is. Het wordt de instap-SUV bij Mercedes. Technisch gezien leent de GLK diverse technieken van de nieuwe C-klasse die binnenkort zal worden onthult.



4Matic-vierwielaandrijving



Het motorengamma van de GLK zal onder andere bestaan uit de 3,5 liter V6 benzinemotor (GLK 350) die zijn vermogen via 4Matic vierwielaandrijving op het asfalt overbrengt. Alle motoren zullen vermoedelijk worden gekoppeld aan de 7G-tronic automaat. Het is zeer aannemelijk dat Mercedes in een later stadium ook met een GLK63 AMG op de markt zal komen.



Najaar 2008 leverbaar



De marktintroductie van de Mercedes GLK staat gepland voor het najaar van 2008. Het model zal debuteren op de IAA in Frankfurt (september 2007) of op de Autosalon van Genève (maart 2008).


Share/Save/Bookmark